16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Donald Trump intră cu 100 de milioane de dolari în războiul cu democrația SUA

Donald Trump nu a uitat niciodată de înfrângerea dureroasă de la alegerile prezidențiale din 2020, când deși era convins că va obține cel de-al doilea mandat. Ba mai mult, afaceristul pusese mâna pe statul Georgia până în ultimul moment, însă victoria i-a aparținut lui Joe Biden, la o diferență de doar 0,23% din voturi.

Astfel, Donald Trump nu a putut accepta înfrângerea, iar următorul său scop a fost să demonstreze că alegerile au fost fraudate și că, de fapt, el trebuia să obțină un al doilea mandat. Miliardarul a strând în câteva luni un fond de 100 de milioane de dolari și susține că aceasta este „arma” lui împotriva democrației SUA. Potrivit presei internaționale, noile dezvăluiri de săptămâna trecută despre eforturile sale de a presiona Departamentul de Justiție în legătură cu alegerile pe care le-a pierdut, dar și detalii mai îngrijorătoare despre atacul din 6 ianuarie care a apărut în prima audiere a comisiei selectate a Camerei au fost văzute ca alte încercări ale lui Trump de a distruge sistemul politic american.

Donald Trump a reușit să strângă suma de 100 de milioane de dolari în jumătate de an, din comitetele sale politice din 2021, însă majoritatea fondurilor au venit mai mult din donațiile republicanilor, care îl susțin pe fostuș președinte. Analiștii sunt de părere că strângerea de fonduri realizată de Trump ar putea fi extrem de influentă în viitoarele alegeri la jumătatea perioadei din 2022 din Congres.

Ultima oră
Pe aceeași temă