15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump își anulează vizita la Londra și refuză să inaugureze sediul...

Donald Trump își anulează vizita la Londra și refuză să inaugureze sediul noii ambasade a SUA

”Nu sunt un mare fan al administraţiei Obama care a vândut poate cea mai bine localizată şi drăguţă ambasadă din Londra pe ‘mărunţiş’, numai pentru a construi una nouă într-o locaţie îndepărtată, pentru 1,2 miliarde de dolari. Proastă afacere. Vreţi ca eu să tai panglica – NU!”, a scris Trump pe Twitter.

Anterior, presa britanică relatase că vizita controversată a lui Trump la Londra a fost anulată.

Cotidianul The Guardian, citând surse guvernamentale, a scris că Donald Trump ‘şi-a retras ideea de a vizita Marea Britanie, de teama protestelor masive’.

Publicaţia Daily Mail a menţionat că motivul anulării vizitei este acela că Trump ‘se teme că nu va fi binevenit’ la Londra.

În timpul vizitei sale la Washington din luna ianuarie 2017, Theresa May i-a adresat lui Donald Trump invitaţia de a face o vizită de stat în Marea Britanie. Propunerea a suscitat însă controverse la Londra.

Cotidianul The Guardian a scris în luna iunie că vizita de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie a fost amânată pe termen nedefinit după ce, într-o convorbire telefonică, el i-a transmis premierului britanic Theresa May că nu doreşte să vină la Londra dacă acest lucru ar provoca proteste de amploare.

Casa Albă a dezminţit la acea dată această informaţie.

Ambele publicaţii citate au precizat că este de aşteptat ca secretarul de stat american Rex Tillerson să participe la inaugurarea noului sediu al ambasadei SUA la Londra.

Guvernul de la Londra consideră raporturile sale strânse cu Washingtonul drept o ‘relaţie specială’ şi un pilon al politicii sale externe, în contextul în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă