19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump propune amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice 2020 de...

Donald Trump propune amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo

Jocurile Olimpice nu s-au disputat, doar din cauza războaielor mondiale, la ediţiile de vară din 1916 (Berlin), 1940 (Tokyo) şi 1944 (Londra), respectiv ediţiile de iarnă din 1940 (Sapporo) şi 1944 (Cortina d’Ampezzo).

”Poate că ideea mea este justă, poate că ar trebui amânate cu un an, dacă este posibil. Este păcat, pentru că ei au construit instalaţii magnifice, dar aş prefera asta în locul stadioanelor goale peste tot”, a spus Trump, referindu-se la JO 2020.

Organizarea cu porţile închise a JO 2020, la care sunt aşteptaţi 11.000 de sportivi şi la care s-au pus în vânzare 7,8 milioane de bilete, este greu de imaginat. Iar efectul unei anulări a evenimentului olimpic ar putea fi resimţit dur de economia niponă, informează Agerpres.

Premierul nipon Shinzo Abe l-a sunat azi pe Donald Trump şi l-a informat despre eforturile pe care le face Japonia pentru desfăşurarea conform planului a JO 2020. Cei doi au convenit să se informeze reciproc privind desfăşurarea evenimentului olimpic.

CIO susţine de asemenea desfăşurarea JO la data iniţială, dar în acelaşi timp a anunţat că va respecta dispoziţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în funcţie de evoluţia pandemiei.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă