Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Donald Trump şi Theresa May: Utilizarea armelor chimice nu trebuie să rămână ”fără răspuns”

Guvernul sirian ”a stabilit un model de comportament periculos în ceea ce priveşte utilizarea armelor chimice”, consideră preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Theresa May, care au avut joi o convorbire telefonică, potrivit dpa.

Rl online 0 comentarii

Cei doi oameni de stat 'au convenit că este vital ca utilizarea armelor chimice să nu treacă fără răspuns şi cu privire la necesitatea de a descuraja în continuare utilizarea de arme chimice de către regimul lui Al-Assad', potrivit unui comunicat difuzat de Downing Street.

Theresa May şi Donald Trump 'au convenit să continue să lucreze strâns pentru un răspuns internaţional', se mai spune în textul despre această discuţie ce a urmat unei reuniuni de urgenţă a guvernului britanic pe tema atacului chimic de sâmbăta trecută din Siria.

Guvernul britanic a declarat că 'este necesar să se ia măsuri' împotriva utilizării armelor chimice în Siria, dar se bazează pe 'coordonarea unui răspuns internaţional' în cadrul unei reuniuni de urgenţă ce a avut loc joi la Londra, potrivit AFP. Executivul a subliniat că premierul Theresa May 'trebuie să continue să lucreze cu aliaţii - SUA şi Franţa - pentru a coordona un răspuns internaţional'. El consideră ca 'foarte probabilă' responsabilitatea Damascului în presupusul atac chimic comis la 7 aprilie în oraşul Douma, când au fost ucise 'până la 75 de persoane' , conform AFP.

De sâmbătă, chiar dacă a condamnat atacul, Marea Britanie a rămas totuşi prudentă faţă de posibilele represalii. Cu puţin timp înainte de reuniunea guvernului britanic joi, ministrul responsabil pentru Brexit, David Davis, a recunoscut că 'circumstanţele sunt foarte, foarte delicate' , îndemnând executivul să ia o decizie într-un mod 'foarte prudent, foarte echilibrat, foarte gândit'.

Comentarii

loading...