11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump solicită Congresului impunerea unor legi complexe în privința armelor

Donald Trump solicită Congresului impunerea unor legi complexe în privința armelor

Miercuri preşedintele Donald Trump cerându-le senatorilor să acţioneze rapid în ce priveşte o serie de măsuri de control al armelor, relatează dpa.

Walmart a anunţat, într-un comunicat, că ridică la 21 de ani vârsta de achiziţionare a armelor de foc şi muniţiilor, ca răspuns la masacrul de la liceul Marjory Stoneman Douglas, în care au fost ucise 17 persoane. Totodată, distribuitorul va elimina de pe site-ul său produse care seamănă cu puşti de asalt, inclusiv articole de jucării şi arme cu aer comprimat.

Decizia Walmart survine după ce compania Dick’s Sporting Goods, unul din cei mari mari retaileri de articole sportive, a anunţat că va înceta să mai comercializeze arme similare celor de asalt şi magazii de mare capacitate, şi nu va mai vinde arme persoanelor cu vârsta sub 21 de ani, indiferent de legislaţia din fiecare stat.

Directorul executiv al companiei, Edward W. Stack, a declarat că decizia a fost influenţată de mărturisirea autorului masacrului, Nikolas Cruz, că şi-a cumpărat una din arme dintr-un magazin Dick’s Sporting Goods, în noiembrie.

Între timp, preşedintele Trump a declarat că senatorii trebuie să acţioneze rapid în privinţa măsurilor de control al armelor şi Congresul să ”pună capăt problemelor” de felul atacului armat din Florida.

Vorbind la o întâlnire cu senatori republicani şi democraţi, Trump a declarat că măsuri precum o mai bună verificare a antecedentelor cumpărătorilor, măsuri de securitate în şcoli şi resurse suplimentare pentru tratarea problemelor mintale ar trebui reunite într-un unic proiect de lege.

Trump a menţionat însă că ar trebui exclusă din proiect propunerea sa de săptămâna trecută de înarmare a profesorilor, sprijinită de puternicul lobby National Rifle Association (NRA). ”Nu veţi reuşi niciodată să o treceţi” prin Congres, le-a spus el senatorilor, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă