6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump susține că summit-ul cu Kim Jong Un poate avea loc...

Donald Trump susține că summit-ul cu Kim Jong Un poate avea loc pe 12 iunie

Discuţiile despre summit “se mişcă foarte frumos”, “încă avem în vedere 12 iunie în Singapore, asta nu s-a schimbat”, a afirmat preşedintele, care îi scrisese joi liderului de la Phenian pentru a-l informa că summitul este anulat.

Sâmbătă, Kim Jong Un s-a întâlnit pentru a doua oară cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, care a a afirmat ulterior că, din câte a fost informat, întâlnirea cu Trump urmează să aibă loc. De asemenea, agenţia de presă nord-coreeană KCNA a transmis că liderul de la Phenian şi-a exprimat “voinţa neabătută” de a se întâlni cu preşedintele american pe 12 iunie.

În cursul serii, Trump a replicat printr-un mesaj pe Twitter la un articol publicat de ziarul New York Times: “@nytimes în declin citează <un oficial de rang înalt de la Casa Albă> care nu există, spunând că <chiar dacă întâlnirea ar fi restabilită, ar fi imposibil să aibă loc pe 12 iunie, având în vedere timpul insuficient şi volumul de planificare necesar>. GREŞIT DIN NOU! Folosiţi oameni reali, nu surse false”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă