8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump va impune de la 1 septembrie noi taxe vamale pe...

Donald Trump va impune de la 1 septembrie noi taxe vamale pe importurile de produse din China

”Negocierile comerciale continuă şi, în timpul discuţiilor, Statele Unite vor începe, pe 1 septembrie, să aplice un tarif mic, de 10%, pe restul importurilor de bunuri şi produse din China, în valoarea de 300 de miliarde de dolari. Acestea nu includ importurile de 250 de miliarde de dolari pentru care există deja tarife de 25%”, a scris Trump pe Twitter.

Într-o serie de tweet-uri, Trump a criticat China pentru că nu şi-a respectat promisiunile de a cumpăra mai multe produse agricole şi l-a criticat personal pe preşedintele chinez Xi Jinping pentru că nu a făcut mai mult pentru a opri vânzările opioidului sintetic fentanyl.

Negociatorii americani şi chinezi au încheiat miercuri două zile de discuţii la Shanghai şi puţine semne de progrese, dar ambele ţări au descris negocierile drept constructive. O altă rundă de discuţii este programată să aibă loc în septembrie.

Noile tarife ar putea lovi consumatorii americani mai greu decât în ​​rundele anterioare. Ar impozita bunuri precum iPhone şi alte produse electronice de consum, încălţăminte şi jucării.

Anul trecut, Trump a impus tarife de aproximativ 250 de miliarde de dolari pentru mărfuri fabricate în China, care vizează materiale şi componente industriale.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă