Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

foto: Arhivă

foto: Arhivă

Două noi incendii de pădure în Letonia

Două noi incendii de pădure au izbucnit joi în Letonia, unul dintre acestea distrugând peste 220 de hectare într-o zonă mlăştinoasă din apropierea frontierei estoniene, în regiunea Mazsalaca, potrivit AFP.

Iulian Budușan 0 comentarii

Două noi incendii de pădure au izbucnit joi în Letonia, unul dintre acestea distrugând peste 220 de hectare într-o zonă mlăştinoasă din apropierea frontierei estoniene, în regiunea Mazsalaca, potrivit AFP.

Zona nu este accesibilă decât pe cale aeriană şi doar două elicoptere, unul leton şi unul eston, încearcă să stingă flăcările aruncând tone de apă peste flăcări. Focul continuă să avanseze, a precizat Zigmunds Jaunkikis, din cadrul direcţiei pădurilor, potrivit agenţiei de presă LETA.

Cel de-al doilea incendiu s-a declanşat în apropierea oraşului Jekabpils, în centrul ţării, dar pompierii au reuşit să-l stingă chiar înainte să avanseze în zona unei turbării.

În schimb, echipele de intervenţie nu reuşesc să pună capăt incendiului de proporţii care afectează de două săptămâni nordul regiunii Vidzeme, unde au fost distruse 1.200 de hectare de arbuşti, turbărie, pădure şi mlaştină.

Cei mai mulţi dintre locuitorii evacuaţi nu au putut reveni încă la locuinţele lor.

Letonia se confruntă în prezent cu cea mai lungă secetă din ultimul secol. În aceeaşi situaţie se află şi Suedia, Germania, Regatul Unit şi Polonia.

Confruntându-se cu lipsa echipamentelor, guvernul leton a decis să achiziţioneze şase noi elicoptere de mare capacitate, care pot fi folosite atât pentru a transporta cantităţi mari de apă, cât şi pentru evacuarea civililor.

Comentarii

loading...