20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUPDATE Douăsprezece persoane au murit într-un atac armat, în SUA

UPDATE Douăsprezece persoane au murit într-un atac armat, în SUA

UPDATE. Autorul atacului de miercuri seara dintr-un bar din California, soldat cu 12 morţi, este un fost militar care a făcut parte din corpul de elită al puşcaşilor marini şi era cunoscut de poliţie ca având probleme psihice, au anunţat joi autorităţile locale, transmit Reuters şi AFP. Atacatorul s-a sinucis ulterior.

Ian David Long, în vârstă de 28 de ani, a intrat miercuri seara în localul Borderline Bar and Grill din Thousand Oaks, la nord de Malibu, înarmat cu o armă semiautomată modificată Glock şi a început să tragă la întâmplare. Majoritatea victimelor au între 21 şi 26 de ani, a estimat Geoff Dean, şeriful comitatului Ventura, lângă Los Angeles. Localul organiza în fiecare miercuri o petrecere consacrată studenţilor.

Şeriful a menţionat joi că nu se ştie deocamdată ce l-a determinat pe Long să comită acest măcel. El a adăugat că poliţia avusese “mai multe contacte” cu Long în ultimii ani, pentru incidente minore, inclusiv un accident de maşină, lăsând impresia că suferea de stres post-traumatic, date fiind antecedentele sale militare.

În acelaşi timp, nu sunt indicii privind eventuale legături cu terorismul, a mai explicat Geoff Dean.

„Este o scenă oribilă acolo. Este sânge peste tot”, a declarat şeriful Geoff Dean. „Suspectul este şi el acolo”, a adăugat el.

Sergentul Ron Helus a răspuns apelurilor şi a fost împuşcat când a intrat în bar. El a murit la spital ulterior.

Dean a informat că alte 10 persoane au fost împuşcate şi rănite.

Autorităţile au precizat că atacatorul a murit şi el în incident, însă nu au oferit detalii în acest sens.

Conform presei, în interiorul barului se aflau cel puţin 200 de persoane care participau la o seară de muzică country. Imaginile difuzate la televiziunile locale arată persoane transportate aparent cu răni de la gloanţe.

Conform rapoartelor, atacatorul a împuşcat un gardian de la intrarea din bar pentru ca apoi să pătrundă înăuntru şi să arunce cu „grenade de fum peste tot”. El a murit în interiorul barului.

 

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă