13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalDOVADA CĂ DONALD TRUMP NU PLEACĂ ȘI NU RENUNȚĂ LA M.A.G.A.

DOVADA CĂ DONALD TRUMP NU PLEACĂ ȘI NU RENUNȚĂ LA M.A.G.A.

Mass-media americană a scris despre Partidul Republican și despre „diviziunile profunde cu privire la cum ar trebui să-l abordeze pe Trump după ce a pierdut Casa Albă și ambele camere ale Congresului”. Un titlu din Los Angeles Times spune: „Războiul civil al GOP abia începe și luptele se vor înrăutăți înainte de a se îmbunătăți”.
 
Dar participanții la CPAC nu sunt de acord. Aproape fiecare vorbitor notabil a susținut președinția lui Trump sau a lăudat în mod direct agenda sa „America pe Primul Loc”.
 
„Donald J. Trump nu merge nicăieri”, a declarat senatorul Texas Ted Cruz (R-TX).
 
Senatorul Josh Hawley a atras printre cele mai puternice ovații și aplauze când a vorbit despre contestarea certificării electorale din 6 ianuarie. „Am crezut că este o poziție importantă de luat”, a spus el.
 
„Nu putem – nu ne vom – întoarce la zilele înființării republicane eșuate de odinioară”, a declarat guvernatorul Floridei Ron DeSantis, care a prezentat o nouă agendă a GOP Trumpiană axată pe politicile de imigrație, opoziția față de China și încheierea războaielor interminabile.
 
 
“Nu vom câștiga viitorul încercând să ne întoarcem la locul în care era Partidul Republican”, a făcut ecou senatorul din Florida, Rick Scott, care conduce comitetul de strângere de fonduri însărcinat cu alegerea republicanilor în Senat. „Dacă o vom face, vom pierde baza de lucru pe care președintele Trump a animat-o atât de mult. Vom pierde alegerile în toată țara și, în cele din urmă, vom pierde națiunea noastră “.
 
Senatorul Rick Scott vorbind la CPAC 2021: „Președintele Trump a făcut ceva ce nu s-a făcut niciodată în viața noastră. S-a ridicat în fața întregului establishment din Washington și a spus .. nu, nu voi accepta afaceri ca de obicei. ”
 
Fostul secretar Mike Pompeo a spus: „Sunt mândru de lupta noastră. Și sunt mândru de realizările noastre. Am răscolit cu adevărat status quo-ul ”, a declarat Pompeo în fața unei mulțimi pline de ovații și aplauze.
 
Trump Jr., care a etichetat conferința „TPAC” în cinstea tatălui său, a susținut revenirea tatălui său și a platformei „Make America Great Again” în centrul atenției.
 
 
”Îmi imaginez că nu va fi ceea ce numim un discurs „cu energie redusă ”, a spus el. „Și vă asigur că-l va consolida pe Donald Trump și toate sentimentele voastre cu privire la mișcarea MAGA ca viitor al Partidului Republican”.
 
Pe măsură ce programul se încheia în ziua de vineri, Trump a emis o declarație în care îl aproba pe Max Miller, fost membru al personalului său care a lansat acum o campanie prin care îl provoacă pe Anthony Gonzalez (R-OH), un alt republican care a votat în favoarea destituirii lui Donald Trump.
 
Trump a promis că va recruta candidați insurgenți „care susțin mai întâi Making America Great Again și politica noastră față de America.
 
Trump pare concentrat pe mișcarea pe care a început-o, conducând agenda America First în lupta împotriva mulțimii „business as usual” din Washington, DC. Cu 31 de milioane de dolari la îndemână, finanțat de conducerea sa PAC, Salvați America, cuferele lui Trump vor fi investite strategic.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...
Ultima oră
Pe aceeași temă