„Drovorub”, vârful de lance al hackingului rusesc, demascat de NSA și FBI

„Drovorub”, vârful de lance al hackingului rusesc, demascat de NSA și FBI

Agenția Națională de Securitate a SUA și Biroul Federal de Investigații au dezvăluit joi un instrument sofisticat de hacking de provenineță rusă, într-un raport public care oferă o perspectivă nouă asupra arsenalului de arme digitale ale Kremlinului.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

NSA și FBI au declarat că Direcția principală de informații din Rusia, cunoscută sub numele de GRU, folosea un cod de instrument de hacking numit „Drovorub” pentru a accesa computerele bazate pe sistemul de operare Linux, utilizat frecvent în infrastructura serverelor informatice.

„Sistemele Linux sunt utilizate în mod obișnuit în toate sistemele de securitate națională, în Departamentul Apărării și în Baza Industrială a Apărării - precum și în marea comunitate de cibersecuritate”, a declarat pentru Reuters Keppel Wood, directorul de operațiuni al Direcției de Cibersecuritate a ANSA.

NSA şi FBI au identificat o legătură directă între Drovorub şi o echipă de spionaj rusească – Principalul Centru de Servicii Speciale (GTsSS), unitatea militară 26165.
Agențiile GTsSS au declarat că au alegătură cu hackerii care au spart serverele Comitetului Național Democrat în 2016.

”Drovorub este un„ cuțit multifuncțional militar elvețian ” care permite atacatorului să îndeplinească mai multe targeturi diferite, cum ar fi furtul fișierelor și controlul de la distanță al computerului victimei”, a declarat Steve Grobman, responsabilul tehnologic al companiei de cibersecuritate McAfee.

Cu un cuprins de 45 de pagini, raportul NSA / FBI este cel mai recent document dintr-o serie de alte referiri publice ale guvernului SUA la operațiunile de hacking din Rusia desfășurate înainte de alegerile prezidențiale din 2020. Agențiile nu au spus, însă, și ce tipuri de organizații au fost compromise de Drovorub.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...