20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDubai: Turiştii vor putea cumpăra băuturi alcoolice din magazine

Dubai: Turiştii vor putea cumpăra băuturi alcoolice din magazine

Până acum turiştii puteau doar cumpăra şi consuma băuturi doar în locaţii autorizate cum ar fi hotelurile şi restaurantele.

De acum încolo vizitatorii ne-musulmani cu vârsta de peste 21 de ani vor putea cumpăra alcool de la orice magazin Mercantile and Marketing International (MMI) sau African and Eastern din oraş.

Vizitatorii vor avea însă nevoie de un permis pentru a cumpăra alcool din aceste magazine, însă acestea se eliberează gratuit şi poate fi obţinut prin solicitare la sosirea în Dubai din orice magazin participant.

Procedura cere turiştilor să-şi prezinte paşaportul, să completeze un formular scurt şi să semneze o declaraţie oficială care să ateste că nu sunt rezidenţi în EAU şi că sunt de acord să respecte regulile EAU privind cumpărarea şi consumul de alcool.

Magazinul va face apoi copii ale paşaportului solicitantului şi ale ştampilei sale de intrare şi va oferi instrucţiuni cu privire la consumul responsabil de alcool în Dubai.

Permisul este valabil timp de 30 de zile şi poate fi reînnoit dacă turiştii aleg să-şi prelungească şederea.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă