23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalDupă 6 luni de restricții Franța relaxează semnificativ măsurile luate. Ce se...

După 6 luni de restricții Franța relaxează semnificativ măsurile luate. Ce se redeschide

Francezii au dus dorul restaurantelor preferate mai bine de şase luni. De miercuri, însă, toate cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele din Franţa se redeschid.

Aşa că, oamenii se pot întoarce fericiţi la obiceiul lor de a-şi savura cafeaua pe terasele din inima Parisului.

„Vin la cafeneaua asta din 2000, sau poate chiar din 1998. Eram aici când am trecut la moneda euro. A fost cu mult timp în urmă. Ei aveau încă abacul, se descurcau cam greu cu numerele! Abia aştept să mă întorc”, a spus Vincent.

Vestea a venit ca o gură de aer şi pentru antreprenorii din Franţa.

„Va fi o mare plăcere că toţi clienţii noştri obişnuiţi se vor întoarce şi vom recupera frumos tot timpul pierdut. Sperăm că vremea va fi de partea noastră în curând, astfel încât să putem extinde terasa până la Champs-Elysées”, a declarat Martial, managerul unui restaurant din Paris.

În tot oraşul, proprietarii de restaurante au fost ocupaţi să facă ultimele retuşuri pe terase. Totul ca să-şi servească clienţii în siguranţă.

„Am fost informaţi cu privire la protocolul de sănătate consolidat care ne obligă să aplicăm reguli foarte precise, cum ar fi distanţarea socială şi limitarea numărului de clienţi, atât la exterior, cât şi în interior, atunci când vom redeschide”, a explicat Jerome Haeffelin, proprietarul unui restaurant.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă