Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Beijing   (Foto: TVR)

Beijing (Foto: TVR)

Economia Chinei a crescut peşte aşteptări şi a depăşit chiar ţinta anuală stabilită de Guvern

Economia Chinei a crescut în primul trimestru al anului 2018 cu 6,8 la sută faţă de perioada similară a anului trecut, informează, marți, BBC citat de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Creşterea de 6,8 la sută depăşeşte chiar ţinta anuală stabilită oficial de guvernul de la Beijing pentru anul 2018, care era „în jur de 6,5%”.

Creşterea a fost stimulată de consum, dar grijile legate de cea de-a doua economie a lumii rămân valabile.

Amy Zhuang, economist la Nordea Bank din Singapore, descrie creşterea din primul trimestru drept solidă, dar apreciază că există semne de slăbiciune, în special pe piaţa imobiliară.

Nici perspectivele pentru export nu sunt prea favorabile, din cauza tensiunilor din relaţia Chinei cu Statele Unite. Bo Zhuang, economist la compania de studii de piaţă TS Lombard, crede că exporturile prezintă cel mai mare risc în anul 2018.

Comentarii

loading...