13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalEfectul Rovana. Candidatul belgian la Comisia Europeană, noi acuzații de corupție

Efectul Rovana. Candidatul belgian la Comisia Europeană, noi acuzații de corupție

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, care este de asemenea și propunerea Belgiei pentru funcția de comisar european, a fost vizat marți de noi acuzații de corupție, la scurt timp după ce procurorii au renunțat la o anchetă privind spălarea de bani, relatează Reuters.

Noile acuzații, înaintate săptămâna aceasta de un fost agent de informații, Nicolas Ullens, ar putea reprezenta un obstacol în candidatura lui Reynders pentru funcția de comisar european.

Oficialul belgian este acuzat că a încercat să mușamalizeze o investigație privind plăți ilegale și care are în vedere afaceri cu Libia, Kazahstan şi Republica Democrată Congo.

Reynders a negat toate acuzațiile, iar un procuror de la Bruxelles a renunțat vineri la prima anchetă, semnalând lipsa dovezilor.

Un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a informat că acesta consideră că primul caz este închis.

Noua plângere are la bază 18 rapoarte ale serviciilor de informații, realizate între 2009 și 2015, în care Reynders și alți oficiali din Guvern sunt acuzați de spălare de bani, informează Ullens.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă