Foto Arhiva

Foto Arhiva

Egipt: Mai multe state arabe iau în calcul posibilitatea de a trimite trupe în Siria

Sameh Shoukry, ministrul de Externe al Egiptului a anunţat, vineri, că mai multe state arabe iau în calcul posibilitatea de a trimite trupe în Siria cu scopul de a stabiliza regiunea, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Rl online 0 comentarii

”Această idee nu este discutată numai în presă, ci şi de către oficiali ai mai multor state arabe care îşi doresc să stabilizeze Siria”, a declarat ministrul egiptean de Externe.

În urmă cu două săptămâni, Arabia Saudită a anunţat că este pregătită să trimită trupe în Siria care să se alăture coaliţiei coordonate de Statele Unite. Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat recent că îşi doreşte ca retragerea trupelor americane din Siria să aibă loc cât mai curând, însă a atras atenţia că acest lucru nu se va întâmpla până când nu vor fi îndeplinite toate obiectivele.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între regimul Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia şi Iran, forţele opoziţiei şi grupuri militante şi teroriste, inclusiv organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

Comentarii

loading...