7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalEgipt, momente cruciale. Surprize la cursa pentru președinție: un candidat renunță

Egipt, momente cruciale. Surprize la cursa pentru președinție: un candidat renunță

”Anunţăm astăzi decizia noastră de a nu intra în această cursă şi de a nu prezenta documentele candidaturii noastre”, a declarat Khaled Ali într-o conferinţă de presă la Cairo.

Anunţul survine la o zi după ce autorităţile egiptene l-au reţinut pe fostul şef al statului major al armatei, generalul-locotenent Sami Anan, un alt potenţial contracandidat pentru preşedintele Abdel Fattah al-Sisi.

”Există o anumită încăpăţânare a comisiei electorale şi multe încălcări împotriva celuilalt candidat”, a spus Khaled Ali, referitor la Anan.

Avocatul Khaled Ali a devenit cunoscut la nivel naţional anul trecut, atunci când a câştigat în instanţă un caz prin care s-a anulat decizia guvernului de la Cairo de a ceda Arabiei Saudite două insule din Marea Roşie.

Ali a fost prima persoană care a anunţat, în luna noiembrie 2017, că va candida în alegerile prezidenţiale împotriva lui Al-Sisi, care a devenit şef al statului după înlăturarea de la putere a lui Mohamed Mursi, în urmă cu patru ani.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă