Emirul Kuweitului a fost spitalizat în Statele Unite

Emirul Kuweitului a fost spitalizat în Statele Unite

Emirul Kuweitului, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, a fost internat într-un spital din Statele Unite, ceea ce a dus la amânarea unei întâlniri cu preşedintele Donald Trump, ne spune AFP

Rl online 0 comentarii

n august, ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, care a fost în vizită în Kuweit, a scris pe Twitter că îi doreşte ''recuperare rapidă'' emirului deşi anterior nu fusese dată nicio informaţie despre posibila deteriorare a stării sănătăţii sale. Agenţia kuweitiană Kuna a relatat atunci că şeicul Sabah şi-a revenit şi că starea sănătăţii sale era bună, fără a oferi alte detalii.

Duminică, agenţia a indicat numai faptul că emirul a fost internat pentru ''examene medicale'' într-un spital din Statele Unite, fără a da detalii. ''Internarea sa a dus la amânarea întrevederii cu Donald Trump la o dată care va fi anunţată ulterior', a adăugat agenţia. Emirul ajuns în Statele Unite luni, iar întâlnirea cu preşedintele american a fost iniţial programată pentru 12 septembrie.

Casa Albă confirmă amânarea întâlnirii
 

Casa Albă a confirmat amânarea întâlnirii emirului cu Donald Trump precizând într-un comunicat că ''preşedintele îi doreşte prietenului său (...) o recuperare rapidă şi aşteaptă să-l întâmpine la Washington imediat ce se va simţi mai bine'' . Ultima apariţie publică a emirului a fost la începutul lunii august, când a luat parte la rugăciunea ce a marcat marea sărbătoare musulmană Eid al-Adha (Sărbătoarea Sacrificiului). Şeicul Sabah i-a succedat fratelui său, şeicul Jaber al-Ahmad Al-Sabah, în ianuarie 2006.

Comentarii

loading...