Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Emmanuel Macron denunță dependența Europei de SUA pentru securitate

Emmanuel Macron denunță dependența Europei de SUA pentru securitate

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a făcut apel pentru o mai bună cooperare europeană privind apărarea şi a avertizat că Europa nu trebuie să se mai bazeze pe SUA pentru securitate, scrie Politico, citat de News.ro.

Rl online 0 comentarii

El a declarat în faţa ambasadorilor francezi că „Europa nu trebuie să îşi încredinţeze securitatea doar către SUA. Este datoria noastră să ne garantăm singuri securitatea.”

Vorbind la Palatul Elysee la Conferinţa Ambasadorilor, Macron a afirmat că obiectivele sale includ prezervarea acordului nuclear cu Iranul prin „noi negocieri mai exigente” şi crearea unui nou pact global privind protejarea mediului. De asemenea, el a promis noi negocieri cu Rusia şi Turcia pentru a se ajunge la pace în Siria.

În plus, Macron a avertizat că ar fi „o greşeală catastrofală” să i se permită preşedintelui sirian Bashar al-Assad să rămână la putere.

El a subliniat nevoia de a comunica cu Rusia şi Turcia în privinţa mai multor probleme: „Istoria acestor popoare este scrisă şi cu Europa. Trebuie să acceptăm că va fi o Europa mai mare – mai mare decât Uniunea Europeană”.

Comentarii

loading...