Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO  Emmanuel Macron denunţă naţionalismul

VIDEO Emmanuel Macron denunţă naţionalismul

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut, miercuri, Statelor Unite să respingă naţionalismul şi să rămână fidele idealurilor globale de cooperare împotriva terorismului şi a altor provocări, afirmând că ţările îşi pot păstra încă identitatea.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Discursul a fost rostit în faţa camerelor reunite ale Congresului american, relatează Agerpres.

El a denunţat tentaţia 'naţionalismului şi a izolaţionismului' şi a cerut Statelor Unite să 'reinventeze multilateralismul', în aplauzele membrilor Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor.

"Nu împărtăşesc fascinaţia pentru puteri noi, puternice, abandonarea libertăţii şi iluzia naţionalismului", a spus Macron.

"Putem alege izolaţionismul, retragerea şi naţionalismul - aceasta este o opţiune. Poate fi tentant pentru noi ca o soluţie temporară pentru temerile noastre. Însă închiderea uşii către lume nu va opri evoluţia acesteia", a adăugat el.

Macron a reiterat, de asemenea, că în ceea ce priveşte climatul "nu există o planetă B", o critică implicită împotriva retragerii SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, şi a dat asigurări că "un război comercial între aliaţi nu este normal", referindu-se la războiul comercial sugerat de ameninţările protecţioniste ale lui Donald Trump.

 

Comentarii

loading...