4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalEngie şi-a înrăutăţit estimările privind câştigurile din acest an

Engie şi-a înrăutăţit estimările privind câştigurile din acest an

Obiectivul Engie pe 2018, anunţat în februarie, prevedea un venit net recurent între 2,45 şi 2,65 miliarde de euro şi un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 9,3 – 9,7 miliarde de euro.

Vineri, grupul francez a avertizat că, din cauza problemelor din Belgia, venitul net recurent va fi în partea inferioară a ţintei – 2,45 miliarde de euro – dar nu a menţionat EBITDA.

“Ne aşteptăm ca profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare să fie sub obiectivul nostru”. Impactul asupra cheltuielilor de capital al întreruperilor funcţionării reactoarelor din Belgia va fi limitat deoarece costurile reparaţiilor nu sunt excesive, a afirmat luni directorul financiar.

Subsidiara belgiană a Engie – Electrabel – operează şapte reactoare nucleare, patru la Doel şi trei la Tihange. Când sunt deplin operaţionale, acestea produc aproximativ jumătate din necesarul de electricitate al Belgiei.

În prezent, sunt deschise doar două reactoare în Belgia, trei sunt închise din primăvară pentru lucrări prelungite de mentenanţă iar două sunt închise din august. Ele ar urma să redevină operaţionale în perioada decembrie 2018 – mai 2019.

Directorul general al Engie, Isabelle Kocher, a demarat un amplu proces de restructurare care include vânzarea unor active în valoare de 15 miliarde de euro şi investiţii de 22 de miliarde de euro.

Engie, primul furnizor de gaze naturale din Franţa cu 9,6 milioane de contracte, are peste 16 milioane de clienţi în Europa. Grupul francez are operaţiuni pe întregul lanţ de producţie a gazelor naturale lichefiate, de la explorare şi producţie pentru identificarea şi exploatarea noilor zăcăminte şi până la distribuţia către clientul final.

Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă