13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Epicentrul pandemiei de Covid-19 se mută în Indonezia

Indonezia a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus, după ce rapoartele au arătat cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu Covid-19, dar și cel mai mare număr de decese din lume, peste 1.000 în 24 de ore. Aceasta a întrecut Brazilia și India, considerate adevărate focare de infectare cu Covid-19, iar sistemul medical este pe cale să se prăbușească. Medicii se îmbolnăvesc rând pe rând, în ciuda faptului că au fost vaccinați cu serul chinezesc Sinovac, și nu mai fac față numărului uriaș de cazuri zilnice.

Cel mai recent bilanț arată că duminică, 18 iulie, Indonezia a înregistrat 44.721 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, țară cu peste 270 de milioane de locuitori. Cu toate că nu a depășit Marea Bitanie, aceasta raportând 48.161 de cazuri noi în decurs de 24 de ore, situația în Indonezia este mult mai gravă întrucât aceasta a avut cel mai mare număr de decese din lume: 1.093. Diferența dintre cele două țări este rata extrem de mică de persoane vaccinate împotriva coronaviruslui din Indonezia.

Specialiștii se tem ca situația epidemiologică să fie, de fapt, mai gravă decât arată cifrele din cauza faptului că nu sunt teste suficiente pentru depistarea virusului. Un studiu recent a arătat că cel mai probabil, aproximativ jumătate din populația Jakartei ar fi avut Covid-19.

Spitalele nu mai fac față, iar aparatura este depășită de numărul tot mai mare de pacienți. Virusul Delta, extrem de contagios, se răspândește cu repeziciune, fiind descoperit în majoritatea cazurilor de îmbolnăvire.

Pe de altă parte, țara se confruntă cu o dezinformare greu de controlat, în condițiile unei rate de vaccinare a populației de mai puțin de 6%. Specialiștii sunt de părere că acesta este prețul pentru că statul nu a impus restricții dure pentru a ține sub control pandemia.

Ultima oră
Pe aceeași temă