13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalErdogan acuză, la istanbul, că Morsi ”a fost ucis”

Erdogan acuză, la istanbul, că Morsi ”a fost ucis”

”În tribunal, el s-a zbătut pe podea timp de douăzeci de minute. Autorităţile nu au făcut nimic să-i vină în ajutor. El a fost ucis şi nu a murit din cauze naturale”, a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un miting electoral la Istanbul.

Preşedintele turc a promis că va ”face totul” pentru a-i traduce pe conducătorii egipteni ”în tribunale internaţionale”.

Erdogan – care provine, la fel ca Morsi, din mişcarea islamistă – l-a catalogat drept ”martir”, după anunţarea decesului luni, şi a acuzat ”tiranii” aflaţi la putere în Egipt că sunt responsabili de moartea acestuia, referindu-se la preşedintle egiptean Abdel Fattah el-Sisi.

Mohamed Morsi, care a decedat în urma unei audieri într-un caz de spionaj la tribunal, a fost înmormântat marţi la Cairo în deplină discreţie şi în măsuri de suraveghere atente, după ce s-a aflat în ultimii şase ani după gratii.

Relaţiile între Turcia şi Egipt sunt aproape inexistente după ce armata egipteană, condusă la acea vreme de către Abdel Fattah el-Sisi, l-a răsturnat pe Morsi de la putere.

Erdogan a participat, alături de mii de persoane, la rugăciuni funerare în memoria lui Morsi, la Istanbul.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă