Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Erdogan cere Arabiei Saudite să indice unde este cadavrul jurnalistului Khashoggi

Erdogan cere Arabiei Saudite să indice unde este cadavrul jurnalistului Khashoggi

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut Arabiei Saudite să dezvăluie locul în care se află cadavrul jurnalistului Jamal Khashoggi şi a precizat că Turcia are mai multe informaţii despre acest caz decât a făcut public până acum, scrie The Guardian.

Rl online 0 comentarii

Erdogan a declarat şi că Riadul trebuie să dezvăluie identitatea „coolaboratorului local” care a luat corpul lui Khashoggi de la agenţii saudiţi după ce jurnalistul a fost ucis în consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie.

Vorbind în faţa membrilor Partidului AK în Parlament, Erdogan a afirmat că procurorul general al Arabiei Saudite urmează să se întâlnească cu procurorul şef din Istanbul duminică.

Procurorul general al Arabiei Saudite a declarat joi că, pe baza unor informaţii de Turcia, suspecţii acuzaţi de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi au comis o acţiune ”premeditată”.

Jamal Khashoggi, jurnalist şi opozant saudit, a fost ucis, la 2 octombrie, în incinta consulatului saudit la Istanbul. Potrivit unor oficiali turci, Khashoggi a fost asasinat de o echipă de agenţi veniţi de la Riad.

După ce au negat moartea acestuia, autorităţile saudite au avansat, sub presiuni internaţionale, mai multe versiuni, evocând mai întâi o ”încăierare” care s-a terminat prost, iar apoi o operaţiune ”neautorizată” şi de care prinţul moştenitor, Mohammed bin Salman, considerat cel mai puternic om în regat, ”nu a fost informat”.

În total 18 suspecţi - toţi saudiţi - au fost arestaţi în Arabia Saudită, iar mai mulţi conducători ai serviciilor saudite de informaţii au fost destituiţi.

Comentarii

loading...