10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalErdogan cere prudenţă în privinţa învinovăţirii Iranului pentru atacul din Arabia Saudită

Erdogan cere prudenţă în privinţa învinovăţirii Iranului pentru atacul din Arabia Saudită

Statele Unite, puterile europene şi Arabia Saudită au acuzat Iranul pentru atac, şi nu pe rebelii houthi din Yemen, aliaţi cu Iranul, care şi-au asumat responsabilitatea. Iranul s-a distanţat de atacuri, dar a transmis că este pregătit pentru un “război total”.

“Nu cred că ar fi corect să învinovăţim Iranul”, a spus Erdogan într-un interviu pentru Fox News transmis miercuri, adăugând că atacurile au venit din mai multe părţi din Yemen.

“Dacă am arunca întreaga responsabilitate asupra Iranului, aceasta nu ar fi calea potrivită de urmat. Şi asta pentru că probele disponibile nu evidenţiază neapărat acest lucru”, a mai afirmat preşedintele turc, conform unei traduceri a comentariilor sale transmis de Fox News.

Arabia Saudită se consultă “cu prietenii şi aliaţii în legătură cu paşii următori”, a declarat miercuri presei secretarul de stat pentru afaceri externe Adel al-Jubeir.

Atacul din centrul industriei petroliere din Arabia Saudită a produs daune celei mai mari instalaţii de procesare a ţiţeiului din lume şi a redus cu peste 5% alimentarea globală de petrol.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă