20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalErdogan cere tuturor musulmanilor să sprijine Gaza, împotriva Israelului

Erdogan cere tuturor musulmanilor să sprijine Gaza, împotriva Israelului

Într-un discurs susţinut în faţa a mii de susţinători care au purtat drapelele turc şi palestinian la o manifestaţie la Istanbul, Erdogan a făcut apel la solidaritate din partea musulmanilor şi a spus că ONU şi-a pierdut legitimitatea pentru că nu s-a opus Washingtonului în decizia de a-şi muta la Ierusalim ambasada din Israel. “Dacă lumea musulmană este unită împotriva cruzimii din Gaza, necugetarea Israelului nu va dura”, a spus Erdogan, care a criticat violenţele de luni din Gaza ce au urmat deschiderii ambasadei SUA din Ierusalim.
“Organizaţia Naţiunilor Unite, care a eşuat în a lua măsuri împotriva Statelor Unite, a primit o nouă lovitură la legitimitatea sa deja afectată”, a adăugat el.
Erdogan a cerut desfăşurarea unui summit de urgenţă al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), care are 57 de membri. Reuniunea începe vineri seară la Istanbul.
La manifestaţia de la Istanbul a participat şi premierul palestinian Rami Hamdallah, care a făcut apel ca lumea să acţioneze. “Cerem comunităţii internaţionale să intervină imediat pentru a ne proteja poporul şi pentru ca Israelul să fie tras la răspundere pentru acţiunea sa”, a mai spus Erdogan.
Violenţele din Gaza, în care zeci de manifestanţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal de forţele de securitate israeliene, au declanşat o dispută diplomatică între Turcia şi Israel, fiecare ţară expulzând diplomaţii de rang înalt ai celeilalte în această săptămână. 

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă