19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalErdogan, despre incidentele de la Capitoliul din Washington

Erdogan, despre incidentele de la Capitoliul din Washington

“Este o ruşine pentru democraţie. Sperăm că tranziţia spre (preşedintele ales Joe) Biden se va face calm la 20 ianuarie şi că SUA vor găsi astfel pacea”, a declarat Erdogan presei, la Istanbul.

Preşedintele turc a încercat să aibă relaţii personale strânse cu Donald Trump din 2016.

El nu a ezitat totuşi să condamne vineri ce s-a întâmplat în ceea ce el a descris ca “aşa-numitul leagăn al democraţiei”.

“Acest proces din America, descris ca un aşa-numit leagăn al democraţiei, a şocat şi surprins întreaga lume. Ne-a surprins şi pe noi”, a declarat Erdogan.

El a transmis condoleanţe familiilor persoanelor care au murit în timpul acestor violenţe.

“Am văzut că republicanii şi democraţii sunt la fel”, a adăugat liderul de la Ankara.

Relaţiile dintre Ankara şi Washington au avut de suferit după tentativa de lovitură de stat din 2016 împotriva lui Erdogan, pentru care acesta l-a acuzat pe predicatorul Fethullah Gülen, fostul său aliat exilat în SUA a cărui extrădare a încercat fără succes să o obţină.

Însă relaţiile bune dintre Erdogan şi Trump au contribuit la a proteja Turcia de sancţiuni în trecut şi a atenuat criticile Washingtonului asupra bilanţului mediocru al preşedintelui turc în privinţa drepturilor omului.

Ministerul turc de Externe a publicat miercuri o declaraţie mai puţin virulentă decât cea a şefului statului, cerând SUA “să depăşească această criză politică internă cu maturitate”.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă