14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalErdogan face apel la oamenii de știință turci să revină în țară

Erdogan face apel la oamenii de știință turci să revină în țară

“Lansăm o campanie de a-i aduce pe oamenii noştri de ştiinţă înapoi acasă. Fac apel la oamenii noştri de ştiinţă din toate colţurile lumii să se alăture mişcării ştiinţifice şi tehnologice”, a declarat Erdogan la un târg tehnologic şi aerospaţial la noul aeroport din Istanbul.

Îmbrăcat cu o uniformă a forţelor aeriene şi escortat de avioane F-16, Erdogan a venit cu avionul pe noul aeroport pentru a participa la evenimentul de sâmbătă.

“Studenţii pe care noi îi trimitem să studieze ingineria în Vest se întorc în bună parte amăgiţi”, a spus Erdogan, promiţând sprijin din partea statului pentru noi proiecte, în special în industria apărării.

Comentariile lui Erdogan vin în contextul apariţiei unor statistici la începutul lunii care arată că numărul turcilor care au părăsit ţara în 2017 a crescut cu 42,5% comparativ cu anul precedent, ajungând la 253.640.

Conform Institutului de Statistică din Turcia, principalele motive sunt de ordin economic, politici şi social. Mai mult de jumătate dintre cei care au părăsit Turcia în 2017 au fost tineri din oraşe ca Istanbul, Ankara şi Izmir.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă