7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalErdogan, primul președinte turc din ultimii 59 de ani care ajunge la...

Erdogan, primul președinte turc din ultimii 59 de ani care ajunge la Vatican

Înainte să plece din Turcia, Erdogan a declarat că va discuta cu Papa Francisc despre situaţia din Orientul Mijlociu şi despre Ierusalim în mod deosebit.

Atât Erdogan, cât şi Papa Francisc sunt împotriva deciziei președintelui SUA Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, o decizie care ar putea pune în pericol eforturile pentru pace în Orientul Mijlociu.

Erdogan a vorbit în privat cu Papa Francisc timp de 50 de minute, în biroul suveranului pontif din Palatul Apostolic. La sfârşitul discuţiei private, Papa Francisc i-a dat lui Erdogan un medalion de bronz pe care este gravat un înger ce îmbrăţişează emisfera nordică şi pe cea sudică în timp ce le apăra de un dragon. “Acesta este un înger al păcii care învinge cu un demon al războiului”, i-a spus Papa preşedintelui turc în timp ce îi înmâna cadoul creat de artistul italian Guido Verol. „Este un simbol al unei lumi care se bazează pe pace şi dreptate”, a adăugat Papa.

La Roma au fost mobilizaţi aproximativ 3.500 de poliţişti, iar autorităţile au interzis orice demonstraţie în zona Vaticanului, în zona hotelului preşedintelui turc sau la palatele italiene unde au loc întâlnirile.

Matteo Salvini, preşedintele partidului anti-imigrare Liga Nord, a spus într-o postare pe Twitter că este “ruşinos” că guvernul italian îl primeşte pe Erdogan, pe care l-a numit “liderul unui regim Islamic sângeros şi care distruge libertatea indivizilor”.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă