Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Erdogan, primul președinte turc din ultimii 59 de ani care ajunge la Vatican

Erdogan, primul președinte turc din ultimii 59 de ani care ajunge la Vatican

Recep Tayyip Erdogan este primul preşedinte al Turciei care merge la Vatican pentru a se întâlni cu Papa în 59 ani, iar la Roma au fost luate măsuri de securitate extraordinare din cauza temerilor că ar putea avea loc demonstraţii violente, informează Reuters.

Iulian Budușan 0 comentarii

Înainte să plece din Turcia, Erdogan a declarat că va discuta cu Papa Francisc despre situaţia din Orientul Mijlociu şi despre Ierusalim în mod deosebit.

Atât Erdogan, cât şi Papa Francisc sunt împotriva deciziei președintelui SUA Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, o decizie care ar putea pune în pericol eforturile pentru pace în Orientul Mijlociu.

Erdogan a vorbit în privat cu Papa Francisc timp de 50 de minute, în biroul suveranului pontif din Palatul Apostolic. La sfârşitul discuţiei private, Papa Francisc i-a dat lui Erdogan un medalion de bronz pe care este gravat un înger ce îmbrăţişează emisfera nordică şi pe cea sudică în timp ce le apăra de un dragon. "Acesta este un înger al păcii care învinge cu un demon al războiului”, i-a spus Papa preşedintelui turc în timp ce îi înmâna cadoul creat de artistul italian Guido Verol. „Este un simbol al unei lumi care se bazează pe pace şi dreptate”, a adăugat Papa.

La Roma au fost mobilizaţi aproximativ 3.500 de poliţişti, iar autorităţile au interzis orice demonstraţie în zona Vaticanului, în zona hotelului preşedintelui turc sau la palatele italiene unde au loc întâlnirile.

Matteo Salvini, preşedintele partidului anti-imigrare Liga Nord, a spus într-o postare pe Twitter că este “ruşinos” că guvernul italian îl primeşte pe Erdogan, pe care l-a numit “liderul unui regim Islamic sângeros şi care distruge libertatea indivizilor”.

Comentarii

loading...