Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Erdogan propune o conferință internațională, inclusiv cu ciprioții turci, pentru criza Mediteranei

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a propus organizarea unei conferințe internaționale unde să se discute problemele din estul Mediteranei.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Recep Erdogan a declarat că "reia" apelul său la dialog între statele din estul Mediteranei și a propus organizarea unei conferințe internaționale unde să se discute problemele din această regiune.

Punctul sensibil al declarației lui Erdogan este că el a cerut prezența la această conferință și a "ciprioților turci". O asemenea participare le-ar conferi ciprioților turci statutul egal cu al unei țări. Se știe că în Cipru există o regiune separatistă, cu populație majoritar turcă, pe care doar Turcia o recunoaște ca țară, sub numele "Republica turcă a Ciprului de Nord".

Nici guvernul Ciprului, de la Nicosia, nu recunoaște această "Republică a Ciprului de Nord", astfel că Ciprul nu va accepta prezența la conferința statelor din estul Mediteranei a ciprioților turci.

Comentarii

loading...