15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalErdogan se declară în favoarea loviturilor aeriene ale Occidentului, în Siria

Erdogan se declară în favoarea loviturilor aeriene ale Occidentului, în Siria

”Considerăm că această operaţiune este corespunzătoare”, a declarat Erdogan cu ocazia unei reuniuni a formaţiunii sale, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), la Istanbul.

”Regimul a văzut că atacurile sale în creştere din ultimele zile contra unor disidenţi (…) nu vor rămâne fără răspuns”, a adăugat preşedintele turc, afirmând că ‘poporul nevinovat sirian ar fi trebui apărat cu mult timp în urmă”.

”Nu putem accepta ceea ce au trăit aceşti bebeluşi (sirieni) după utilizarea de arme chimice. Oricine ar fi autorii, ei trebuie să plătească preţul”, a insistat Erdogan.

El a afirmat că a petrecut o noapte albă urmărind evenimentele şi că a discutat cu premierul britanic Theresa May după loviturile aeriene, urmând să aibă o convorbire telefonică şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Conform unei surse a preşedinţiei de la Ankara, Erdogan a subliniat în discuţia cu Theresa May că pacea în Siria nu poate trece decât printr-o ”soluţie politică”.

Vicepremierul turc Bekir Bozdag a indicat pe Twitter că Ankara fusese informată despre lansarea loviturilor aeriene şi că baza de la Incirlik, din sudul Turciei, nu a fost utilizată în această operaţiune.

La rândul său, Ministerul turc de Externe a declarat, într-un comunicat, că operaţiunea occidentală împotriva Siriei a ”uşurat conştiinţa umanităţii” în faţa atacurilor chimice, citează AGERPRES.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă