14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalErdogan: Turcia va impune zone de securitate la est de Eufrat în...

Erdogan: Turcia va impune zone de securitate la est de Eufrat în Siria

La începutul acestui an, Turcia a desfăşurat o operaţiune militară pentru a prelua controlul asupra regiunii Afrin din Siria de la miliţiile kurde siriene YPG, pe care Ankara le consideră organizaţie teroristă. YPG controlează de asemenea regiunea siriană de la est de Eufrat.

“Cu voia lui Dumnezeu, în perioada următoare vom spori numărul zonelor de securitate din Siria, care să cuprindă şi regiunea de la est de Eufrat”, a spus Erdogan într-un discurs în timpul unei vizite la New York.

Înainte de operaţiunea Afrin, Turcia a desfăşurat de asemenea o operaţiune transfrontalieră numită Scutul Eufrat, care a avut ca ţintă atât YPG, cât şi luptătorii Statului Islamic la est de Afrin.

După încheierea operaţiunii Scutul Eufrat la începutul lui 2017, Turcia a introdus sisteme locale de guvernanţă în porţiunea de teren aflată sub controlul său şi protejată de forţele turce. Ankara a făcut acelaşi lucru în Afrin.

Erdogan a mai atenţionat în trecut că Turcia ar putea desfăşura operaţiuni militare împotriva miliţiilor YPG de-a lungul frontierei siriene şi, dacă va fi necesar, în nordul Irakului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă