10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalErdogan: Uciderea lui Khashoggi a fost ordonată "la cele mai înalte niveluri...

Erdogan: Uciderea lui Khashoggi a fost ordonată “la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit”

“Aş vrea să subliniez faptul că Turcia şi Arabia Saudită au relaţii amicale”, a spus Erdogan. “Nu cred o singură secundă că regele Salman, gardian al sfintelor moschei, să fi ordonat lovitura contra lui Khashoggi”, a adăugat el. 

Asasinatul jurnalistului saudit, critic al regimului de la Ryad şi colaborator la Washington Post, a afectat imaginea regatului saudit şi în special pe cea a prinţului moştenitor Mohammed Bin Salman, care exercită în prezent puterea.

Jamal Khashoggi a fost ucis pe 2 octombrie la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, unde a mers pentru a efectua un demers administrativ în vederea viitoarei sale căsătorii. 

“Noi ştim că autorii (asasinatului) sunt printre cei 18 suspecţi deţinuţi în Arabia Saudită. Mai ştim că indivizii au venit pentru a executa ordine: să-l omoare pe Khashoggi şi să plece. În cele din urmă, ştim că ordinul de a-l ucide pe Khashoggi a venit de la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit”, a scris preşedintele turc în articolul din Washington Post. 

Mai devreme, logodnica lui Jamal Khashoggi i-a cerut preşedintelui american Donald Trump să sprijine ancheta turcă şi eforturile de la Ankara în vederea localizării corpului său, potrivit unui mesaj transmis în timpul unei ceremonii, care a avut loc în memoria jurnalistului la Washington. 

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă