Erdogan: Uciderea lui Khashoggi a fost ordonată "la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit"

Erdogan: Uciderea lui Khashoggi a fost ordonată "la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit"

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi a fost ordonată "la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit", însă el l-a exonerat pe regele Salman de orice responsabilitate, potrivit unui articol publicat în Washington Post.

Rl online 0 comentarii

"Aş vrea să subliniez faptul că Turcia şi Arabia Saudită au relaţii amicale", a spus Erdogan. "Nu cred o singură secundă că regele Salman, gardian al sfintelor moschei, să fi ordonat lovitura contra lui Khashoggi", a adăugat el. 

Asasinatul jurnalistului saudit, critic al regimului de la Ryad şi colaborator la Washington Post, a afectat imaginea regatului saudit şi în special pe cea a prinţului moştenitor Mohammed Bin Salman, care exercită în prezent puterea.

Jamal Khashoggi a fost ucis pe 2 octombrie la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, unde a mers pentru a efectua un demers administrativ în vederea viitoarei sale căsătorii. 

"Noi ştim că autorii (asasinatului) sunt printre cei 18 suspecţi deţinuţi în Arabia Saudită. Mai ştim că indivizii au venit pentru a executa ordine: să-l omoare pe Khashoggi şi să plece. În cele din urmă, ştim că ordinul de a-l ucide pe Khashoggi a venit de la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit", a scris preşedintele turc în articolul din Washington Post. 

Mai devreme, logodnica lui Jamal Khashoggi i-a cerut preşedintelui american Donald Trump să sprijine ancheta turcă şi eforturile de la Ankara în vederea localizării corpului său, potrivit unui mesaj transmis în timpul unei ceremonii, care a avut loc în memoria jurnalistului la Washington. 

Comentarii

loading...