16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Erupţia vulcanului Fuego din Guatemala: 109 morţi, căutările suspendate

VIDEO Erupţia vulcanului Fuego din Guatemala: 109 morţi, căutările suspendate

Căutările celor dispăruţi în erupţia vulcanului Fuego din Guatemala au fost întrerupte joi din motive de securitate, iar bilanţul victimelor a crescut la 109 morţi, potrivit AFP.

În faţa criticilor suscitate de un număr atât de mare de victime, Parchetul guatemalez a anunţat deschiderea unei anchete pentru a determina dacă a existat neglijenţă a forţelor de securitate, iar evacuarea persoanelor nu a fost ordonată din timp .

“Condiţiile climatice şi materiile incandescente din zonele afectate nu permit prezervarea integrităţii fizice a membrilor echipelor de salvare”, a declarat presei David de Leon, purtătorul de cuvânt al Coordonării naţionale de gestionare a catastrofelor naturale (Conred). 

“Reamintim că se pot produce explozii în zonă şi că ploaia a provocat alunecări de noroi şi cenuşă”, a precizat el.

De trei zile, echipele de salvare, poliţişti şi militari caută prin dărâmături, cenuşă şi roci încinse trupuri neînsufleţite la San Miguel Los Lotes şi alte localităţi afectate de erupţia devastatoare de duminică a vulcanului având o înălţime de 3.763 metri şi aflat la 35 de km distanţă de capitala ţării.

Miercuri, căutările au fost deja întrerupte ca urmare a ploilor intense şi a scurgerilor de materii piroclastice care au prăvălit pietre chiar şi de 5 metri înălţime, potrivit Institutului naţional de vulcanologie (Insivumeh).

De asemenea, Institutul naţional medico-legal (Inacif) a anunţat joi înr-un comunicat că la morgă au ajuns corpurile a 109 de victime. Aproximativ 200 de persoane sunt în continuare date dispărute.

La 72 de ore de la erupţie, ajutorul internaţional a început să se organizeze, iar SUA au trimis miercuri un avion militar care a transferat şase copii cu diferite grade de arsuri la spitalul de arşi din Galveston, în Texas.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...
Ultima oră
Pe aceeași temă