Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Europa dorește “autonomie strategică” față de Statele Unite

Europa dorește “autonomie strategică” față de Statele Unite

Josep Borrell, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene și responsabil cu relațiile internaționale, a avertizat deja că UE dorește “autonomie strategică” față de Statele Unite.

Mihai Diac 0 comentarii

Politicianul spaniol Josep Borrell, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene și responsabil cu relațiile internaționale, a avertizat deja că UE “nu are nevoie să facă o alegere” între SUA și China.

“UE nu este neutră în această confruntare. Îmbrățișăm același sistem politic precum SUA dar trebuie să ne păstrăm un anumit grad de autonomie pentru a ne proteja interesele”, a recunoscut Josep Borrell în fața unui grup de jurnaliști.

În opinia oficialului UE, pandemia de coronavirus a demonstrat că Europa trebuie să poată riposta în situații de criză prin propriile ei mijloace, nu doar pe baza sprijinului oferit de SUA.

Comentarii

loading...