Europarlamentarii vor da în judecată Comisia Europeană dacă nu impune respectarea statului de drept

Europarlamentarii vor da în judecată Comisia Europeană dacă nu impune respectarea statului de drept

Europarlamentarii și-au exprimat intenția să dea în judecată Comisia Europeană dacă nu impune respectarea statului de drept în unele state membre ale Uniunii Europene.

Mihai Diac 0 comentarii

Parlamentul European și-a anunțat intenția de a da în judecată Comisia Europeană dacă aceasta nu impune respectarea statului de drept în unele state membre ale Uniunii Europene.

"Parlamentul e pregătit în vederea unei posibile acțiuni în justiție în cazul în care Comisia întârzie aplicarea mecanismului de condiționalitate bazat pe statul de drept", anunță un comunicat de presă transmis de Parlamentul European.

Într-o rezoluție adoptată, joi, 25 martie 2021, cu 529 de voturi pentru, 148 împotrivă și 10 abțineri, eurodeputații reamintesc că nerespectarea statului de drept de către statele membre poate afecta integritatea bugetului UE.

Europarlamentarii avertizează Comisia Europeană că, în cazul în care nu își îndeplinește obligațiile care îi revin în temeiul regulamentului obligatoriu din punct de vedere juridic privind condiționalitatea statului de drept și nu ia toate măsurile adecvate pentru a apăra interesele financiare și valorile UE, Parlamentul „va considera că acest lucru constituie o abținere de a acționa” și "va trimite Comisia în instanță", precizează comunicatul de presă transmis de Parlamentul European.

Comentarii

loading...