Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Europol: 70 de arestări pentru traficului de copii

Europol: 70 de arestări pentru traficului de copii

Agenții Europol a efectuat 70 de arestări în cadrul unei operaţiuni împotriva traficului de copii, în mai multe ţări europene, a declarat institutia Europol.

Lorand Stoica 0 comentarii

Agenţia europeană de cooperare între poliţiile judiciare a precizat că a fost vizat traficul de minori pentru exploatare sexuală, cerşetorie forţată şi exploatarea muncii. Dintre cei arestaţi, 34 sunt acuzaţi de trafic de persoane, iar 36 de furt, difuzare de conţinut legat de exploatarea sexuală a copiilor şi complicitate la imigraţia clandestină.

Anchetele efectuate în iunie în 18 state europene au identificat 206 victime potenţiale, din care 53 de minori, menţionează Europol. Au fost verificate 127.000 de persoane, 63.800 de vehicule şi 1.100 de adrese. Poliţiştii au percheziţionat proprietăţi private, sedii de firme, hoteluri, gări, aeroporturi şi puncte de trecere a frontierei. Operaţiunea a fost condusă de Regatul Unit şi a implicat autorităţi din 16 ţări membre ale Uniunii Europene, printre care Germania, Belgia şi Spania.

Comentarii

loading...