Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Evadare ca în filme dintr-o închisoare din Franța

Evadare ca în filme dintr-o închisoare din Franța

Un spărgător recidivist francez, Redoine Faïd, a evadat duminică, cu un elicopter, din Închisoarea Seine-et-Marne, în care era încarcerat, într-o operaţiune ”de câteva minute” care nu s-a soldat cu răniţi şi în care nu au fost luaţi ostatici.

Iulian Budușan 0 comentarii

Faïd era încarcerat în închisoarea centrală de la Réau.


În cursul evadării, el a beneficiat de ajutorul unor bărbaţi ”puternic înarmaţi”, a precizat o sursă apropiată anchetei.

 
El a mai evadat de la Închisoarea Lille-Séquedin, în 2013.

O sursă apropiată dosarului a precizat că evadarea a avut loc ”cu un elicopter, cu trei complici”.

”Elicopterul a fost găsit la Gonesse" (Val d'Oise), o localitate situată la aproximativ 60 de kilometri depărtare de închisoare, iar ”un dispozitiv de căutare a fost activat în întreaga Ile de France”, a adăugat această sursă.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, elicopterul ar fi plecat de la Bourget (Seine-Saint-Denis).

Poliţia Judiciară a fost sesizată, iar ”toate mijloacele sunt mobilizate în vederea localizării fugitivului”, a declarat o sursă de la Ministerul de Interne.

Unităţile teritoriale ale poliţiei şi jandarmeriei ”au fost alertate imediat cu privire la fapte”, iar ”dispozitive coordonate de control şi interceptare au fost infiinţate, care ţin cont de periculozitatea fugarului şi posibililor săi complici”.

Redouane Faïd, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat în apel, în aprilie, la 25 de ani de închisoare în urma unui jaf ratat în Val-de-Marne, soldat, în 2010, cu moartea poliţistei Aurélie Fouquet.

El a fost condamnat în două rânduri, în procese cu juraţi, 2017, la zece ani de închisoare din cauza evadării din Închisoarea de la Lille-Séquedin, în 2013, şi la 18 ani de închisoare în legătură cu un atac vizând un furgon blindat în Pas-de-Calais, în 2011.

El a făcut apel îîmpotriva acestor două condamnări.

Comentarii

loading...