13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalFacebook examinează o breşă masivă de securitate

Facebook examinează o breşă masivă de securitate

“Suntem pe cale sa analizam aceasta problema, dar credem ca este vorba despre informatii obtinute inainte de schimbarile efectuate in ultimii ani pentru a proteja mai bine datele personale ale utilizatorilor”, a declarat un purtator de cuvant al companiei Facebook, informeaza Ziare.com.

Potrivit cercetatorului Bob Diachenko si site-ului Comparitech, datele de identificare, numerele de telefon si numele celor 267 de milioane de utilizatori, in principal americani, erau disponibile in mod liber pe “dark web” si ar putea fi utilizate in vaste operatiuni de spam si phishing.

Baza de date, publicata online pe un forum de hackeri in urma cu o saptamana, nu mai era accesibila joi, in urma unei alerte lansate de Bob Diachenko, potrivit Comparitech.

Cercetatorul crede ca acele date au fost sustrase de “infractori din Vietnam”, gratie unui sistem de roboti automatizati care copiaza toate datele la care reusesc sa obtina acces.

In septembrie, numerele de telefon asociate cu peste 400 de milioane de conturi de Facebook au fost stocate online, la indemana oricarei utilizari rauvoitoare, potrivit site-ului american TechCrunch.

Facebook a confirmat partial acea informatie, asigurand ca, potrivit verificarilor sale, numarul conturilor vizate reprezenta doar jumatate din totalul celor 419 milioane de conturi evocate.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă