15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalFacebook se alătură luptei antisemite: a suspendat robotul de campanie al lui...

Facebook se alătură luptei antisemite: a suspendat robotul de campanie al lui Netanyahu

Chatbotul atenţiona împotriva unui guvern de stânga “slab”, “ce se bazează pe arabii care vor să ne anihileze pe noi toţi – femei, copii şi bărbaţi”, se poate citi pe o captură de ecran a unui mesaj emis de robotul chat care a fost publicată de cotidianul israelian Haaretz.

Potrivit Haaretz, mesajul îi apare oricui accesează pagina oficială de Facebook a lui Netanyahu, îndemnându-i pe oameni să voteze pentru Likud.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că “după a analiză minuţioasă a activităţilor robotului de campanie al partidului Likud, am descoperit o încălcare a politicilor noastre privind discursul urii”.

“De asemenea, noi am descoperit că robotul nu folosea corect platforma socială în perioada alocată pentru a contacta persoane. Drept rezultat, am suspendat temporar robotul de chat pentru 24 de ore. Dacă vor exista orice alte încălcări, vom continua să acţionăm în mod adecvat”, se spune în comunicatul companiei Facebook.

Un purtător de cuvânt al Likud a declarat că postarea “era o greşeală a unui angajat din stafful de campanie”. “Premierul Netanyahu nu a văzut acest mesaj şi nici nu l-a aprobat. El nu este de acord cu această afirmaţie. Atunci când ea i-a fost adusă la cunoştinţă, el a cerut retragerea ei imediată”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Bejamin Netanyahu a mai fost acuzat în trecut de incitare împotriva populaţiei arabe din Israel, în special în timpul campaniilor electorale, mai notează Agerpres.

Partidul său de dreapta Likud se va afla într-o cursă electorală strânsă împotriva coaliţiei Albastru&Alb pentru scrutinul din 17 septembrie.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă