11.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăInternaționalRepublicanii cer demiterea doctorului Fauci din postul de consilier la Casa Albă

Republicanii cer demiterea doctorului Fauci din postul de consilier la Casa Albă

Reprezentanții Partidului Republican în Congresul SUA au cerut demiterea doctorului Anthony Fauci din postul de consilier medical la Casa Albă.

Această solicitare este motivată prin faptul că doctorul Fauci ar fi gestionat greșit pandemia de Covid din Statele Unite.

“Dr. Fauci nu a fost ales de americani. El nu a fost ales să conducă economia noastră. El nu a fost ales să decidă cu privire la educaţia copiilor ignorând părinţii şi, totuşi, doctorul Fauci ne controlează practic viaţa de un an”, a argumentat Marjorie Taylor Green, membră a Camerei Reprezentanților din partea Partidului Republican.

Presa occidentală observă totuși că solicitarea republicanilor are puține șanse să fie aprobată, întrucât Congresul SUA este dominat de Partidul Democrat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate

Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” demarat în 2021, cu intenția de a-și dezvolta portofoliul...

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...

România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE şi în luna februarie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă