Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FBI: "preocupări grave" în privinţa unui raport  întocmit de Comisia pentru Informaţii din SUA

FBI: "preocupări grave" în privinţa unui raport întocmit de Comisia pentru Informaţii din SUA

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a exprimat "preocupări grave" în privinţa exactităţii unui raport întocmit de Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a SUA, potrivit căruia ar exista o abordare împotriva lui Donald Trump în cadrul Departamentului de Justiţie.

Rl online 0 comentarii

În baza unor informaţii clasificate, raportul de patru pagini - redactat de către parlamentarul republican Devin Nunes, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, sugerează că Departamentul de Justiţie şi FBI au abuzat de capacitatea de a supraveghea un membru al echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump,a relatat Reuters.

"FBI a primit o oportunitate limitată de a analiza raportul, cu o zi înainte de votul din Comisiei pentru publicarea acestuia. După cum am precizat şi în timpul analizei iniţiale, exprimăm preocupări grave legate de omisiuni materiale privind fapte, care influenţează în mod fundamental exactitatea raportului", se arată într-un comunicat al FBI.

Totodată, Departamentul de Justiţie şi FBI nu susţin dezvăluirea publică a acestui raport, întrucât ar putea expune informaţii clasificate şi ar putea vicia investigaţia procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Şeful de cabinet al Casei Albe, John Kelly, a declarat miercuri că documentul ar putea să fie făcut public în curând, după finalizarea unei verificări de către avocaţii preşedinţiei.

"Cred că va fi publicat destul de repede şi întreaga lume îl va putea vedea. Acest preşedinte vrea transparenţă totală, pentru ca poporul american să-şi poată face propria evaluare. Şi dacă există oameni care trebuie traşi la răspundere, atunci aşa să fie", a spus Kelly.

Congresmenul republican Devin Nunes a catalogat drept "false" obiecţiile formulate în privinţa raportului.

"Nu este o surpriză faptul că Departamentul de Justiţie şi FBI se opun publicării de informaţii referitoare la abuzurile acestor agenţii privind supravegherea. Este clar că oficiali de rang înalt au folosit informaţii neconfirmate într-un document în instanţă, pentru a alimenta o anchetă de contrainformaţii în timpul unei campanii electorale americane", a spus Nunes.

În schimb, democratul Adam Schiff, membru în Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, susţine că raportul "creşte riscul unei crize constituţionale, stabilind cursul unor acţiuni ulterioare ale Casei Albe privind demiterea procurorului special Robert Mueller sau, după cum pare mai probabil, a adjunctului procurorului general, Rod J. Rosenstein".

Comentarii

loading...