15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalFebra galbenă amenință Brazilia. Accesul la Grădina Zoologică a fost restricționat

Febra galbenă amenință Brazilia. Accesul la Grădina Zoologică a fost restricționat

Măsura a fost anunţată într-un moment în care întregul oraş se teme de un focar de febră galbenă care a afectat şi alte zone ale Braziliei, mai ales regiunile Rio de Janeiro şi Minas Gerais, informează Agerpres.

În statul Sao Paulo, potrivit ultimului raport oficial difuzat săptămâna trecută, s-au înregistrat 26 de decese din cauza acestei boli din ianaurie 2017, iar autorităţile locale au lansat o amplă campanie de vaccinare.

În Minas Gerais, autorităţile medicale au confirmat cel puţin 15 decese de febră galbenă din iulie anul trecut, în timp ce la Río de Janeiro s-au înregistrat cel puţin 5 cazuri mortale în aceeaşi perioadă.

Grădina Zoologică şi Grădina Botanică din Sao Paulo unde accesul vizitatorilor a fost redirecţionat începând de marţi sunt situate în zona de sud a oraşului, cea mai populată a ţării, cu aproximativ 12 milioane de locuitori şi unde până în acest moment nu a fost semnalat nici un deces provocat de febra galbenă.

Potrivit autorităţilor, restricţiile sunt temporare şi se vor menţine până la încheierea investigaţiilor asupra cadavrului maimuţei suspectată că ar fi murit de febra galbenă.

Din 1942, în Brazilia nu s-au mai înregistrat cazuri de febră galbenă de tip urban, care este transmisă de ţânţarul Aedes aegypti, responsabil şi al infecţiilor cu virusul dengue, zika şi chikunguńa.

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă