15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalFemeie care stătea în fața magazinului din Rochester, atacată în urma marșului...

Femeie care stătea în fața magazinului din Rochester, atacată în urma marșului Black Lives Matter

Videoclipul arată un grup de bărbați, înarmați cu bucăți metalice și din lemn care sparg fereastra unui magazin de bijuterii de pe strada Marshall, de lângă Monroe Avenue. O femeie iese din ușa apartamentului de la etajul doi, situată deasupra magazinului. Soțul ei stă lângă ea.
„Pleacă”, ea poate fi auzită spunând bărbaților: „Oameni trăiesc aici!”
Drept răspuns, unul dintre jefuitori lovește ambii rezidenți. Alții din grup se alătură în atac, aruncând obiecte asupra cuplului. O altă persoană lovește femeia în mod repetat în cap și o ține în timp ce alții o lovesc peste cap și pe spate.
Videoclipul, de doar 68 de secunde și capturat de un automobilist care trece, este un exemplu urât al violenței care se răspândește în oraș și în suburbiile județului Monroe.
„Am fost îngrozită când am văzut videoclipul”, a spus Shelly Gonzales, care a identificat cuplul drept fiica ei, Madison Mavity și ginerele Bret Mavity. Ea a spus că Madison locuia în apartamentul de deasupra grupului de magazine de mai bine de patru ani. Ea i-a ajutat pe proprietarii magazinului de bijuterii să-și urce ferestrele, după ce au fost prăbușite sâmbătă după-amiază.
“Mi-a spus că de asta a ieșit afară”, a spus Gonzales. “Maddy a auzit bătaia și a crezut că proprietarii s-au întors, așa că a coborât în ajutor.”
Liderii de la Rochester au fost unanimi și fără echivoc sâmbătă seară și din nou duminică dimineață, atunci când a început curățarea, în timp ce au răspuns la vandalism peste noapte care a urmat unui protest pașnic de o oră.
„Oamenii din afară – și mă refer la străini – nu din orașul nostru, nu din comunitatea noastră, au decis să dea foc mașinilor de poliție”, a declarat sâmbătă primarul Lovely Warren.
Warren și-a reiterat remarcile sale duminică dimineață. „Acești oameni ne-au întins o capcană, iar comunitatea noastră a căzut în ea”, a spus Warren – Și aseară, comunitatea noastră a fost cea care a distrus cartierele noastre.
Șeful Poliției din Rochester, Singletary LaRon, a fost și mai neclintit: „Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost provocat de anarhiști.” Duminică i-a descris și ca „protestatari profesioniști cotra legii”.
Warren și-a lămurit duminica observațiile despre identitatea străinilor. „Vreau să clarific ce am vrut să spun. M-am referit la străini ai mișcării Black Lives Matter … Oamenii Black Lives Matter au avut un protest pașnic în Martin Luther King Park, ieri, a spus ea.
Duminică, Warren a organizat fotografii la podium pentru a evidenția persoanele ,, instigatoare ale violenței răspândite”. „A fost foarte organizat, iar oamenii noștri au sărit la bord și au căzut momeală”, a spus ea.
Warren și-a personalizat observațiile vorbind despre distrugerea „Dollarului de familie la care lucrează verișoare ei” și că verișoara sa nu mai știe dacă va mai avea un loc de muncă acolo. Explicația lui Warren a ridicat o observație notată pe larg de organizatorii și participanții la protestul anterior: majoritatea celor care au cauzat cele mai semnificative daune materiale mai târziu în acea zi erau albe. Unii au purtat însemnele diferitelor grupări anarhiste sau ale grupului radical antifascism Antifa.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...
Ultima oră
Pe aceeași temă