Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fermierii de Mohair din Lesotho protestează împotriva monopolului chinez

Fermierii de Mohair din Lesotho protestează împotriva monopolului chinez

Mii de fermieri de Mohair au mers la parlament în capitala Lesotho, Maseru, pentru a protesta împotriva legilor care le obligă să-și vândă bunurile unui broker chinez, conform AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

Fermierii acuză brokerul că nu i-a plătit pentru lână și mohair - un export agricol cheie pentru regiunea muntoasă mică.

Mai mulți membri ai guvernului, precum și majoritatea partidelor de opoziție precum și fratele regelui s-au alăturat marșului, care a fost însoțit de clopote, fluiere, cântece și discursuri.

"Nu vom vinde lâna și mohairul pe mâna chinezilor, mai degrabă le ardem", a declarat Mokoenihi Thinyane, președintele Asociației Naționale a Lunii și Mohair Growers, a informat agenția de știri AFP.

Joi, guvernul a suspendat acordul de monopol timp de trei luni pentru a permite agricultorilor să-și vândă lână pe plan internațional.

Dar ei vor ca aceasta suspendare să fie norma.

"Vom lupta acest război prin mijloace legale și dacă nu vom câștiga, vom recurge la alte mijloace", se spune purtătorul de cuvânt al partidelor de opoziție Selibe Mochoboroane.

Comentarii

loading...