15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalFiica lui Trump și un general de la Phenian se vor întâlni...

Fiica lui Trump și un general de la Phenian se vor întâlni la finalul Olimpiadei din Coreea de Sud

Coreea de Nord va trimite o delegaţie de opt persoane cu ocazia ceremoniei de încheiere a Jocurilor Olimpice de Iarnă, aceasta urmând să fie condusă de Kim Yong Chol, care se ocupă de relaţiile inter-coreene în cadrul Partidului Muncitorilor din Coreea, a transmis Ministerul Unităţii de la Seul.

Generalul se află pe lista persoanelor vizate de sancţiunile impuse în mod unilateral de Coreea de Sud, însă nu este vizat şi de măsurile adoptate de Consiliul de Securitate ONU.

Se crede că oficialul nord-coreean a fost la un moment dat coordonatorul operaţiunilor de spionaj ale Phenianului şi ar fi ordonat scufundarea corvetei sud-coreene Cheonan în anul 2010, incident soldat cu decesul a 46 de militari. Phenianul însă a negat că ar fi scufundat nava.

Pe de altă parte, la ceremonie de închidere a Olimpiadei va participa şi Ivanka Trump, fiica cea mare a preşedintelui Donald Trump, care va conduce delegaţia SUA, a anunţat Casa Albă.

Administraţia prezidenţială de la Seul a transmis că Ivanka Trump urmează să participe vineri la o cină găzduită de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

Cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, vicepreşedintele american Mike Pence ar fi trebuit să participe la o întâlnire cu oficialii nord-coreeni prezenţi la eveniment, dar Phenianul a anulat întrevederea în ultima clipă. Pence ar fi trebuit să se întâlnească la PyeongChang cu Kim Yo Jong, sora cea mică a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, şi cu Kim Yong Nam, preşedintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord.

În timpul vizitei din Coreea de Sud, vicepreşedintele SUA a condamnat încălcările drepturilor omului de către regimul de la Phenian şi a anunţat “cele mai dure şi mai agresive” sancţiuni împotriva Phenianului, pentru dezvoltarea programelor nucleare şi cu rachete balistice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă