Fiii lui Khashoggi: Vrem doar să îi oferim tatălui nostru o înmormântare corespunzătoare

Fiii lui Khashoggi: Vrem doar să îi oferim tatălui nostru o înmormântare corespunzătoare

Fiii jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi spun că familia lor nu îşi poate găsi liniştea până când nu îi vor face tatălui lor o înmormântare corespunzătoare, relatează dpa.

Rl online 0 comentarii

Într-un interviu acordat duminică CNN, Salah şi Abdullah Khashoggi şi-au mai exprimat încrederea că cei vinovaţi de moartea tatălui lor vor fi aduşi în faţa justiţiei.

"Tot ce vrem acum este să îl înmormântăm în (cimitirul) Al-Baqi din Medina (în Arabia Saudită), alături de restul familiei", a afirmat fiul cel mare al lui Khashoggi, Salah.

"Am vorbit despre asta cu autorităţile saudite şi sper că se va întâmpla în curând", a adăugat el.

"Regele (Salman) a subliniat că toţi cei implicaţi vor fi aduşi în faţa justiţiei. Am încredere în asta. Se va întâmpla", a mai spus el.

Cei doi fraţi, care l-au descris pe Khashoggi ca fiind "un om moderat" care "şi-a iubit ţara" şi "credea în monarhie", au declarat că tot ce ştiu la acest moment este că ceva "rău" s-a întâmplat cu tatăl lor.

"Sper cu adevărat că orice i s-a întâmplat nu a fost dureros pentru el sau că a fost rapid. Şi că a avut o moarte paşnică", a spus şi Abdullah.

"Aştept ca faptele să iasă la lumină. Pentru mine, este vorba doar de moarte. Ştiu că el este mort", a adăugat el.

În urmă cu două zile, Washington Post, cotidian al cărui colaborator era Khashoggi, a publicat o opinie a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în care acesta a susţinut că ordinul ca jurnalistul să fie ucis "a venit de la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit".

Khashoggi a fost strangulat la scurt timp după ce a intrat la 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obţine documente în vederea căsătoriei, a transmis miercuri procurorul-şef al Istanbulului, adăugând că trupul neînsufleţit a fost dezmembrat şi făcut dispărut într-o operaţiune premeditată.

Comentarii

loading...