6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalFiji: Cel puţin 4 persoane și-au pierdut viața în urma trecerii ciclonului...

Fiji: Cel puţin 4 persoane și-au pierdut viața în urma trecerii ciclonului Josie

Ciclonul tropical Josie, o furtună de categoria 1 cu rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, a provocat inundaţii grave în ţara insulară din Pacific, cea mai grav afectată fiind localitatea Ba din nord-vestul celei mai mari insule din Fiji, Viti Levu.

Corpurile neînsufleţite a patru persoane au fost recuperate, iar autorităţile au declarat că este foarte posibil ca şi a cincea persoană dată dispărută să se fi înecat. ”Bilanţul deceselor va ajunge la cinci când vom găsi trupul acesteia”, a declarat Anare Leweniqila, director în cadrul Biroului naţional pentru gestionarea dezastrelor din Fiji, pentru Reuters.

Potrivit informaţiilor furnizate de Leweniqila, 1.873 de locuitori adăpostiţi în 35 de centre pentru persoane evacuate nu se vor putea întoarce la locuinţele lor decât ”peste trei sau patru zile”, când vor fi încheiate operaţiunile de pulverizare a substanţelor contra ţânţarilor.

Serviciul de meteorologie din Fiji a emis o avertizare de ploi torenţiale valabilă pentru luni după-amiaza în Fiji şi în insulele învecinate, în timp ce ciclonul Josie se îndreaptă către sud-sud-vest. Leweniqila a declarat că autorităţile nu se aşteaptă la producerea altor inundaţii, nivelul apelor fiind în scădere după ploile torenţiale, însă a precizat că infrastructura rutieră a fost intens afectată.

Circulaţia pe 74 de drumuri a fost închisă din cauza inundaţiilor.

În luna februarie, Republica Insulelor Fiji a fost afectată de ciclonul tropical Gita, de categoria 4, care a adus rafale de vânt de până la 275 de kilometri pe oră, însă acest fenomen nu a provocat victime omeneşti sau pagube materiale importante.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă