13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalFilipine: Peste 1.000 de persoane au murit din cauza febrei dengue

Filipine: Peste 1.000 de persoane au murit din cauza febrei dengue

Aproape 40% din cele 1.021 de victime care au murit din cauza bolii între 1 ianuarie şi 24 august erau copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, a precizat sursa citată.

Numărul deceselor a fost aproape dublu faţă de cele 622 de decese înregistrate în acelaşi perioadă a anului trecut, a mai spus ministerul, care a precizat că în perioada ianuarie-august au fost raportate un număr total de 249.332 cazuri de febră dengue, comparativ cu 119.224 în primele opt luni ale anului 2018.

Luna trecută, Filipine a decretat epidemie naţională de febră dengue pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri.

Ministerul Sănătăţii a afirmat că epidemia nu se află încă sub control, chiar dacă rata creşterii numărului de cazuri s-a redus din luna august.

Creşterea numărului de cazuri de febră dengue survine la doi ani după ce guvernul filipinez a oprit un program de imunizare în masă folosind vaccinul Dengvaxia, produs de firma franceză Sanofi Pasteur, din cauza problemelor de siguranţă.

Vaccinul Dengvaxia a fost administrat unui număr de circa 830.000 de copii din Filipine, în prima vaccinare în masă din lume folosind noul medicament, în perioada aprilie 2016 – decembrie 2017.

Programul a fost oprit după ce Sanofi Pasteur a dezvăluit că, potrivit unui studiu pe termen lung, copiii care nu fuseseră anterior infectaţi cu dengue ar putea risca să contracteze o formă mai periculoasă a bolii dacă li se administrează Dengvaxia.

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă