Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Finlanda a achiziționat 200 de rachete de luptă de la SUA, în toiul tensiunilor cu Rusia

Finlanda a achiziționat 200 de rachete de luptă de la SUA, în toiul tensiunilor cu Rusia

SUA au aprobat vânzarea a 200 de rachete de atac şi de apărare Finlandei, ţară care nu este membră NATO şi situată la graniţa cu Rusia, pentru suma de peste 700 de milioane de dolari, a anunţat luni Departamentul de Stat, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Departamentul de Stat american a aprobat simultan două vânzări către Finlanda: cea de aproximativ 132 de rachete sol-mare Harpoon, care urmează să fie îmbarcate la bordul unor nave de război finlandeze sau desfăşurate pe baterii de apărare în zonele de coastă, şi cea de 68 de rachete antirachetă 'SeaSparrow' destinate noii generaţii de nave cu care marina finladeză urmează să se doteze până în 2020, potrivit Agerpres.

Harpon, în valoare de 622 milioane de dolari, sunt rachete de atac anti-navă cu rază lungă de acţiune, fabricate de firma americană Boeing, 'care vor întări capacităţile de apărare ale liniilor maritime' ale Finlandei, se arată în comunicat.

Este pentru prima dată când Finlanda achiziţionează acest tip de rachete 'dar nu va avea nicio dificultate să le integreze' în capacităţile sale de apărare, a adăugat Departamentul de Stat.

Această vânzarea către Finlanda, ţară UE care are cea mai lungă frontieră cu Rusia, survine în timp ce relaţiile dintre Moscova şi Vest sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece.

Comentarii

loading...